Skip to content
vrolijktheater

ALLES ANDERSOM!

De nieuwe voorstelling voor de VBW!!

Sneller informatie? Whatsapp met mij: 06-16976853

VOORSTELLING: ZEESTERREN (2014)

De voorstelling van 2014 was ‘Zeesterren’, een verhaal over angst, storm, duisternis en heel veel lachen.

‘Problematisch’, zo zou je het kunnen omschrijven. Alles is problematisch. Paula, haar koffer, het luchtje dat op het podium hangt... Paula is er niet zo blij mee. Wie stinkt er zo uit zijn mond? En wie durft er een tandenborstel te brengen? En wat heeft het allemaal te maken met de hoofdpersoon? Het is problematisch.

Nou, de hoofdpersoon heet ‘Petrus’. Problemen, veel problemen. Hij is verdrietig, hij is bang, het wordt gevaarlijk… noem maar op. Probleem na probleem komt tevoorschijn. Als dan uit het niets de oplossing tevoorschijn komt, met behulp van drie kinderen uit het publiek, dan is de zaal te klein!

Deze voorstelling vertoont overlap met de Paasvoorstelling. Veel dingen over Goede Vrijdag komen hier terug, waardoor kinderen een belangrijk onderdeel van het christendom te horen krijgen.

Daarnaast spat ook de humor er vanaf. Wat dacht je van dat meisje dat een eeuwenoud kistje mag vasthouden en zegt dat ze niet bang is? Of dat kleine dametje dat opeens een huwelijksaanzoek krijgt? Regelmatig staan de tranen in de ogen van de kids – als ze al niet onder hun stoel liggen van het lachen.

Het optreden is toegankelijk voor (gezinnen met) kinderen van 4-12 jaar.

Zeesterren-poster
Vraag? Chat met Vrolijk Theater