Skip to content
vrolijktheater

ALLES ANDERSOM!

De nieuwe voorstelling voor de VBW!!

Sneller informatie? Whatsapp met mij: 06-16976853

PINKSTEREN

Ook op Pinksteren hebben we aandacht voor de kinderen: met aanstekelijke humor en een heel bijzondere arts worden de kinderen langzaam meegezogen in een wervelend verhaal. Een verhaal over ziekte en genezing. Een verhaal van lang geleden in een wel heel bijzonder jasje. Een verhaal met een lach en een traan. En aan einde vooral een traan van het lachen.

Groep 8 –ers moeten drie keer nadenken voor ze bij dit optreden zullen komen, want zij zullen er heel gekleurd opstaan dit keer. Maar, eerlijk is eerlijk: ze zullen de tijd van hun leven hebben!

Enige probleempje is dat Paula geen zin heeft. Tenminste, ze heeft geen tijd – zegt ze. Wat is ze aan het doen dan? Zodra de kinderen daarachter komen, wordt het tijd voor een van de kinderen om te stralen op het podium met een heel bijzonder avontuur.

Het hele optreden gaat over het avontuur van Pinksteren en vertoont overlap met ‘De Bouwplaats’ Pinksteren. Het feest dat veel mensen niets zegt. De meeste niet-kerkelijke mensen hebben geen idee wat het inhoudt. De meeste kerkelijke mensen worstelen vooral met de vraag wat Pinksteren voor vandaag betekent.

Vrolijk Theater maakt veel thema’s concreet en grijpbaar, zo ook dit feest. Aan de hand van het schitterende verhaal van Petrus en Johannes bij de Schone Poort wordt het lastige onderwerp dusdanig benaderd dat alle kinderen aan het eind zullen beseffen hoe uitzonderlijk belangrijk het Pinksterfeest is.

Vraag? Chat met Vrolijk Theater