hoi!  
 

'Zoek het uit!' Onze allernieuwste voorstelling!

 Christelijk kindertheater
Sneller informatie? Whatsapp met mij: 06-16976853
Christelijk kindertheater - Vrolijk Theater
facebook twitter
 
Wat is Vrolijk theater?
Vrolijk Theater is uniek binnen de verteltheaters. Dit komt omdat er wel verhalen verteld worden, maar die worden dusdanig verweven met allerlei interactieve en grappige effecten, dat de kinderen, de tieners en de grote mensen van begin tot eind met open eind luisteren. De verhalen vormen zeker het belangrijkste onderdeel van de optredens. Maar ze worden verteld met behulp van zichtbare elementen, zoals spelletjes met letters, visuele effecten, goocheltrucs, poppen en andere buikspreek elementen.

De kinderen worden actief betrokken in de optredens. Regelmatig mogen ze ‘helpen’: ze mogen op het podium en krijgen hun eigen ‘few minutes of fame’, waar ze jaren later nog met plezier en trots aan terug denken.

Omdat de verhalen vaak Bijbelverhalen zijn (in overleg kunnen er ook andere thema’s behandeld worden), vinden we de verhalen erg belangrijk. Dus wordt er in langere optredens getest of de kinderen het vertelde een beetje kunnen reproduceren. Op deze manier is het letterlijk: lachen, leren en genieten.

Afhankelijk van ons overleg met u en de lengte van het optreden kunnen er meer elementen aan toegevoegd worden, zoals het aanleren van een Bijbeltekst, het doen van een interactieve kwis, of het gebruik maken van een bepaalde gebedsvorm.
voor wie is Vrolijk theater?
De optredens zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Jongere kinderen zijn onder begeleiding ook welkom. De leeftijdsbovengrens is onbeperkt: ook voor tieners en gezinnen maken we voorstellingen.

Soms treden we ook (en met veel plezier) op voor bijzondere mensen: scholen binnen het speciaal onderwijs, dagjes uit van een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Inmiddels kunnen we zeggen dat we ook hierin expertise hebben opgebouwd.


waar komt Vrolijk theater?

Vrolijk Theater past zich aan de setting aan. We komen inmiddels in binnen- en buitenland op scholen, in kerken, op campings, op gemeenteweekenden en op kinder-, tiener- en ponykampen. We doen daarnaast ook graag dingen binnen missionaire bewegingen zoals Dabar, Urban Expression, Jeugd met een Opdracht, Operatie Mobilisatie, de Vakantiebijbelweken, Nederland Zoekt, lokale missionaire initiatieven, etcetera, etcetera.


Voorstelling: Zoek het uit! (2018)
   

Het begint allemaal behoorlijk… ehm…verkeerd. Paula is er niet. Lastig natuurlijk als de hoofdrolspeler niet komt opdagen. Gelukkig is er een geheim agent die weet waar ze is. Bongo. Koning van Congo. Net zo dom als dat 'ie groot is. Hij weet niet eens waar hij zelf is...

Het verhaal gaat over twee spionnen die iets belangrijks moeten uitzoeken. Dat klinkt makkelijker dan het is, want in plaats van dat ze moeten zoeken, worden ze opeens gezocht! Door soldaten. En die zijn niet grappig. Ze vluchten het hotel binnen en daar gebeurt iets vreemds...

De kinderen zoeken actief mee in deze interactieve voorstelling. Ze leren de belangrijke les dat ze nooit alleen zijn. Wat dat te maken heeft met het thema? Dat wordt verteld met behulp van dit mooie bijbelverhaal.

Spannend is het zeker! Met name voor een van de oudere jongens. Je krijgt niet elke dag een baksteen tegen je hoofd gegooid. Gelukkig wordt dat beloond met de 'Zoek het uit!'-kist. Zo kan er in elk geval niets misgaan. Behalve dan dat er misschien video’s gemaakt gaan worden…

Lees meer

Voorstelling: Op Survival (2017)
   
In de vakantiebijbelweek hanteert Vrolijk Theater ook in 2017 het thema van de HGJB: 'Op Survival'. Dit optreden is uiteraard een avontuurlijk verhaal...

Het leukste van een reis is misschien wel de voorbereiding. Wat moet je meenemen als je op survival gaat? Ja, een kaart. Nee, niet perse een radio. Waarom een banaan, is dat nodig? De discussies tussen de poppen zullen blijven opleven tijdens dit vrolijke optreden.

Jammer alleen dat er voortdurend dingen misgaan. De ene pop gooit de ene grap na het andere op het toneel, de andere pop is vergeten de 'lessen in beleefdheid' te volgen... Ach ja, Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd. 'Op Survival' is een programma vol spanning en humor, waarbij de kinderen met open monden van verbazing zullen luisteren en kijken - en een moment later zullen ze onder hun stoel liggen van het lachen.
Lees meer

Voorstelling: Aan Tafel! (2016)

In de vakantiebijbelweek van 2016 was het thema van de HGJB: ‘Aan Tafel!’. Vrolijk Theater maakte daarvan een smeuïg verhaal met heerlijke nasmaak…

Lees meer

Voorstelling: Zeesterren (2014)

De voorstelling van 2014 was ‘Zeesterren’, een verhaal over angst, storm, duisternis en heel veel lachen.

Lees meer

Pasen

Waar denk je aan bij Pasen? Aan paashazen? Die hebben we! Aan eieren? Die hebben we ook! Aan het krachtigste en waargebeurde Verhaal dat ooit verteld is? Dat wordt opnieuw verteld!

Lees meer

Pinksteren

Ook op Pinksteren hebben we aandacht voor de kinderen: met aanstekelijke humor en een heel bijzondere arts worden de kinderen langzaam meegezogen in een wervelend verhaal. Een verhaal over ziekte en genezing. Een verhaal van lang geleden in een wel heel bijzonder jasje. Een verhaal met een lach en een traan. En aan einde vooral een traan van het lachen.

Lees meer

Kerst

Kerstfeest. Het feest met al die verschillende invalshoeken: wijzen, herders, engelen, de koning, Jozef en Maria, de herbergier… Elk jaar kiest Vrolijk Theater weer een andere insteek.

Lees meer

Tieners

Tieners krijgen van Vrolijk Theater altijd speciale aandacht. Zeker als het gaat om de inhoud. Natuurlijk krijgen ze te maken met hilarische acties van poppen – en zij maar denken dat dat kinderachtig zou zijn. Zelf wordt een van de tieners natuurlijk ook een pop; dat zal ‘m z’n leven lang bijblijven.

Lees meer


Untitled Document
Home
Agenda
Media
Over ons
Reacties
Kosten
Contact
Voorstelling: Zoek het uit! (2018)
Voorstelling: Op Survival (2017)
Voorstelling: Aan Tafel! (2016)
Voorstelling: Zeesterren (2014)
Pasen
Pinksteren
Kerst
Tieners
Workshop Goochelen
Workshop Buikspreken
        Ontwerp: studiovuurdoorn.nl
Powered by PivotX